Over Neel Makreel

Ik ben Neeltje Melchels wonend in Gendt en ik heb een passie voor het werken met visproducten. Op dit moment werk ik al ongeveer 6 jaar in een visspeciaalzaak en daar is de bijnaam ‘Neel Makreel’ ontstaan.

 

Het begon allemaal op een vrije zondag middag toen ik voor mijn familie sushi maakte en het trots op social media deelde. Ik kreeg veel reacties zoals ‘kan je dit ook voor mij maken?’ Ik maakte als ‘grap’ een Facebookpagina met de verwachting 1/2 bestellingen per zondag te ontvangen. Puur omdat ik het leuk vind en op deze manier wat geld kon bijverdienen. Vanaf het aanmaken van de pagina liep het storm en heb ik gemiddeld 14 bestellingen per zondag!

2 Maanden later stond ik bij de Kamer van Koophandel Neel Makreel in te schrijven als officieel bedrijf. Daarmee is sushi maken uitgelopen tot een wekelijkste zondagsactiviteit.

 

Droom

Op dit moment ben ik bezig met mijn scriptie jaar voor de opleiding Ondernemerschap & Retail Management. Ik schrijf deze scriptie voor de Visscherie in Uden, waarnaast ik ook 3 drie dagen per week werk om ervaring op te doen. Als ik ben afgestudeerd heb ik een droom om mijn eigen viswinkel met traiteursdiensten te openen in Lingewaard. Voor mij is Neel Makreel alvast een stap naar deze droom toe. 

 

 

1,5 jaar verder…

Met deze droom begon het allemaal. Echter, het liep allemaal iets anders. Na 1,5 jaar  was mijn scriptie voor de derde keer niet goed gekeurd. (Door weinig begeleiding tijdens de coronaperiode). Toen kwam ik voor de beslissing te staan om helemaal opnieuw te beginnen aan mijn scriptie of om te stoppen. Op dat moment kreeg ik al veel goede reacties op Neel Makreel. Waardoor ik het vertrouwen had om door te gaan met Neel Makreel en mijzelf volledig hier op te gaan richten. Ik heb daarom gekozen om naar het SVO te gaan. Dit is een MBO school gespecialiseerd op food. Ik volg nu de mbo 4 opleiding traiteur, werk 3/4 dagen bij de Visscherie in Uden en besteed natuurlijk heel veel tijd aan mijn eigen bedrijf Neel Makreel. Mijn droom is nog steeds om een eigen winkel in Lingewaard te openen. Alleen wil ik dit wel op het juiste moment doen, met de juiste kennis, ervaring en middelen. Een mooi doel om na te streven..


 

Hoe werkt het bestellen?
Van maandag tot en met zaterdag kan er sushi worden besteld voor de zondag. De visproducten koop ik zo vers mogelijk en verwerk ik dan tot sushi.

– Ik ontvang graag voor zondag uw bestelling met de gewenste sushi. Voor deze bestelling wordt de prijs berekend en een tikkie verstuurd.

– De sushi is op zondag tussen 16:00 en 17:00 af te halen in Gendt. *Uitzonderingen mogelijk in overleg.

 

Neeltje melchels

Ervaring

Werkervaring

't Vishuiss

Januari 2016 – Mei 2020

Huissen

De Visscherie

Maart 2020 – Nu 

Uden

Schermafbeelding 2020-09-05 om 17.22.23

Neel Makreel

April 2020 – Nu

Gendt

In de media

Gendt

Angerensestraat 2

Neel Makreel